4 Şubat 2012 Cumartesi

Aslan Burcunun Karanlık Yönü


Doğum anında sert etki almış Aslanlar bile diğer burçların zayıf tipleri kadar kötü değillerdir. Çünkü Aslanlar daima cana yakın kimselerdir.

Ancak sert etki alan Aslanlar kendilerini çok üstün sınırlar. Küçücük bir evde de otursalar aslında saraylara layık olduklarını düşünürler. Dünyadaki en fevkalade şeylerin doğuştan hakları olduğuna inanırlar. 

Başarı istekleri de inanılmayacak kadar güçlüdür. Fakat amaçlarına erişmek için çalışacaklarını da sanmayın. Çalışma sadece ölümlüler içindir. Tanrılar hiçbir zaman çalışmazlar. 

Tembellik bir tanrılık ölçüsü sayılabilirse bu tiplerin Olimpus Dağında oturmaları gerekir. Hayatta üstün bir duruma gelmeleri gerektiğini söyler ve bunu beklerler. Oysa kendilerinden önce aynı konularla ilgilenmiş kimselerin gölgesi olacak güçte bile değildirler. 

Bu tipler, küçük bir su birikintisinde büyük balık olarak kalmayı yeğlerler. Kısa süre içinde büyük başarı isteği yüzünden de yanılırlar. Tecrübesizlik, tembellik veya huzursuzluk başarısızlığı hazırlar.

Doğum anında sert etki alan Aslanların en zayıf yönü de iltifata düşkünlükleridir. İş arkadaşlarını ve dostlarını kendilerine tatlı sözler söyleyen kimseler arasından seçerler. 

Bu yüzden de seçtikleri daima kendilerinden çok aşağı olan kimselerdir. Böylelerini yönetmek kolaydır ve Aslanlar bu değersiz kimselerin yanında kendilerini birer kral sanırlar. 

Bunları yaparken aşırı kibir ve küstahlığa kapıldıklarını da fark etmezler. Aslında onlar başarılarını göstermeyi isterler. Fakat başarı için uğraşmaya niyetleri yoktur. Dolayısıyla da etraflarına değersiz kimseleri toplayarak üstünlük taslarlar. 

Bu arada başarısızlıkları gizler ve küçük başarıları da abartırlar. Çevrelerindekileri ağırlamak için müsrifliğe kaçarlar ve hatta bu yüzden borç bile alırlar. Bu da onların akılcı olmadıklarını gösterir.

Yalnız sevdiğiniz Aslanın bu gruptan olmadığına inanabilirsiniz. Onda burcun pek çok olumlu yanı ve bazı olumsuz özellikleri görülebilir. Zaten Aslan hiçbir zaman kötü bir burç sayılmaz. Sadece kötü etki almış olanlar zaman zaman umutsuz duruma düşebilirler.


0 yorum:

Popular Posts