2 Şubat 2012 Perşembe

Yengeç Burcunun Karanlık Yönü


Sert yıldız etkisi almış Yengeçler yaşamından memnun olmayan, uyuşuk, tembel tiplerdir. Onlar her fırsatta işin kolayına kaçarlar ve başarı için gerekli girişimde bulunmaya da kalkışmazlar. 

Fakat güçlü kardeşleri gibi sahip oldukları şeylere de sıkıca sarılırlar. Daha birçok hatalı yönleri bulunur. Alıngan, sık sık karamsarlaşan, kendine acıyan, çekingen, dağınık, dengesiz, kolaylıkla kandırılan, çevresinden kopamayan kimselerdir. Küçük görüldüklerini düşünürler ve aşağılık kompleksleri yüzünden acı çekerler.

Bu tipler ilgi uyandırmayı arzularlar ve bu yüzden aşırı davranışlarda bulunurlar. Bazıları hastalık hastasıdır. Hastalıkları bahane ederek ilgi çekmeye çalışırlar. Vaktiyle bir Yengeç tanımıştım. Bu adam nerede olursa olsun ihmal edildiği kanısına kapıldığında kendini fiziksel olarak hasta ediyordu. Doğrusu bu çok mide bulandırıcı bir durumdu!

Bu insanlarda güçlü gurur ve bağımsızlık sık sık yerlerini çaresizlik ve umutsuzluğa bırakır. Kendilerine acıyıp kötü şeyler düşünüp, sinirlerini de bozarak uzun süreler herkesten gizlenirler. 

Aslında bu da dikkat çekmek için bir oyundur. Bu insanlar kendi duygularının elinde oyuncak olmaktadırlar. Dikkati çekmek için olay yaratabilirler. Türlü abartılmış duyguyu ortaya koyabilirler, üzüldüklerinde ağlamazlar ama onlar kadar zavallı, kendine acıyan kimseler bulunamaz. 

Hele bu tip ağlayacak olursa göz, yaşları dinmek bilmeyecektir. Bu arada burcun sert etki almış erkeğinde güçlü bir hırçınlık kompleksi de görülebilir.

Bu Yengeçler bekârken sevgiliden sevgiliye koşarlar. Hepsini üzer ve mutsuz ederler. Geride perişan insanlar bırakırlar. Bu insanlara Duygusal Vampir adı yakışır sanırım. Bu tipleri mutlu etmek için çok fazla sevmek gerekir. 

Ama onlar bu kadarını da yeterli bulmazlar. Onlarla ilişki kuran karşı cinsler hangi duyguların gerçek, hangilerinin yalan olduğunu da anlayamazlar. 

Zaten Yengeçler de bunu pek ayırt edemezler. Bu tiplerin tuhaf bir yanı da daima almaları ve almalarıdır. Size ne kadar duygulu ve anlayışlı olduklarını söylerlerken de almaya devam ederler ve karşılığında hiçbir şey vermezler.

Neyse, Yengeçlerin çoğunda karanlık yön özellikleri azdır. Bir Yengeçte fazla olumsuz özellik varsa o bir canavar sayılabilir.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

ÇOK APARTILI BİR YAZI BU BENCE BEN YENGECİM VE YENGEC KADINI GÜÇLÜDÜR DİYEBİLİRİM CEVREMDEKİ YENGEÇ KADINLARIDA GÜÇLÜDÜR ALMALARINA GELİNCE YENGEÇ KADINDA ERKEĞİDE ÇOK VERİCİDİR BEĞENMEDİM YAZINIZI SEVGİLERLE...

Radical Media dedi ki...

yazıyı yayına koyan da bir yengeç ;)

Popular Posts