12 Kasım 2018 Pazartesi

Zengin olabilmek için bilmeniz gereken 7 İpucu


Zengin olmak; olağanüstü yüksek gelir, sabır, disiplin ve çalışkanlık gerektirir. Tüm bunlar zengin olabilmenin önündeki su götürmez gerçeklerdir. Olağanüstü yüksek gelire ulaşabilmek için, disiplinli çalışma, doğru hedefler, sabır ve birikim izlenmesi gereken en önemli noktalardır; bunların dışında zengin olmanızı sağlayacak sihirli bir formül elbette yoktur, ancak bu yazıdaki bazı ipuçlarıyla zengin olabilme hedefinize doğru mantıklı bir yolda ilerleyebilirsiniz.

Net Bütçenizi Oluşturun

İlk yapacağınız net bütçenizi oluşturmanız olacaktır. Bütçenizin kontrolünü ele alın. Düzenli bir kişisel finans planı yapın, böylece her ay paranızın nereye, ne miktarda gittiğini düzenli olarak takip edebilirsiniz. Kişisel finans planının nasıl oluşturulacağına dair bir yazıyı buradayayımlamıştık. Servet kazanabilmek için önce kendi imkanlarımızı kullabilmemiz gerekir, hemen bir kişisel finans planı hazırlamaya başlayın.

Paranızı Akıllıca Kullanın

Emekli olabilmek için sosyal güvenlik primlerinizi aksatmadan ödeyin, gelecekte ne kadar doğru bir karar aldığınızı göreceksiniz. Emeklilik hesabı dışında, finansal piyasalarda da yatırım yapabilirsiniz. Hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları ve borsa yatırım fonları gibi risk toleransı bütçenize en uygun yatırım seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Düzenli Tasarruf Yapın

Zengin olmanın tek yolu sürekli para kazanmak değildir. Düzenli tasarruf önemlidir, Türkiye’de birçok bankanın çeşitli özelliklerle birikim planları vardır. Bu planları araştırıp, uygun bir bankayla düzenli olarak paranızdan tasarruf edip, birikim yapabilirsiniz. Çoğu bankaya talimat verdiğinizde, maaş gününüzde belirli bir miktar parayı otomatik olarak çekip, birikim hesabınıza aktarabiliyor, bu size kolaylık sağlayacaktır.

Gelirinizi Maksimuma Çıkarın

Gelirinizin artışı önemli bir diğer noktadır. Hali hazırda bir işiniz varsa ve maaşınız konusunda şimdilik yapabileceğiniz bir şey yoksa, ek imkanları araştırın. Örneğin, bir blog açarak işiniz ya da aldığınız eğitim alanına dair yayınlar yapabilirsiniz. İçerik yayıncılığı günümüzde oldukça önemlidir ve kişisel blogculara oldukça güzel gelirler sağlamaktadırlar. Eğer bir blog açmaya karar verirseniz bizimle hemen paylaşın, ilk okuyucularınız biz olalım!
Bu örneği şu anda bilgisayar ve internete erişip yazımızı okuyabildiğiniz için verdik yani bunu yapabilmenizin önünde pek engel görünmüyor, daha farklı yollarda araştırabilirsiniz fakat ekstra gelir kazanabilmek için kesinlikle gereksiz harcamalarda bulunmayın. Mantıklı hareket edin.

Giderlerinizi Azaltın

Mümkünse, gereksiz harcamalarınızı belirleyerek ortadan kaldırın. Yiyecek, sağlık masrafları gibi yaşamsal önemi olan harcamalar dışındaki tüm giderlerinizi ortaya koyun ve sıkı bir ele yaparak bunları azaltın. Bazı giderlerinizi kısmak eğlenceli olmasada gelecekte sizi fayda sağladığını görebileceksiniz.

Neredeyse Her Şey Hazır

Tüm önemli noktaları neredeyse bitirdik. Artık aklınızda tasarruflarınız, ekstra gelirleriniz ve bütçeniz için önemli düşünceler var. Tüm bu yazılanları unutmayın, uzun vadede kazanan siz olacaksınız.

Son

Zengin olabilmek için parayı düşünmek önemlidir. Paranızın ne kadar harcandığı, ne kadarının elinizde kaldığı oldukça önemlidir. Bugün tutumlu olmak, uzun vadede sizi zenglinliğe götürebilecek en önemli yol olacaktır. Hayatınızdaki mali sorumlulukların tümü sizin elinizdedir. Tasarruf yapabilmek ve daha fazla para kazanabilmek için hiç kimseye ihtiyacınız yoktur. Eğer ne kadar hızlı harekete geçerseniz o kadar çok tasarruf yapmaya başlayabilirsiniz.
Son bir tavsiyemiz daha olacak; Hemen başlayın.

0 yorum:

Popular Posts