10 Şubat 2012 Cuma

Kova Burcunun Karanlık Yönü


Doğum anında sert etki almış olan Kova burcu insanları egzantrik, kurallara uymayan, aksi, alıngan, isyankâr, son derece patavatsız, dürüstlükten uzak, prensiplerden anlamayan kimselerdir. Ayrıca aşırı kayıtsızdırlar ve ne yapacakları da kestirilemez.

Kovanın eşsiz orijinalliği, zamanın ilerisinde olma yeteneği bu tiplerde çılgınlık halini alır. Bazen de bu dalgınlık olarak ortaya çıkar. Onlar her şeyi başkalarından farklı olabilmek için yaparlar. 

O eşsiz geniş fikirlilik de ortadan kalkar, yerini beceriksizlik alır. Bu insanlar mantıklarından yararlanamazlar. Kafaları karışık olduğu için durumları değerlendiremezler. 

Kararsızlık yüzünden de fırsatları kaçırırlar. Zamanlarını küçük şeyler için harcarlar. Düşüncesiz ve metotsuz olduklarından güç durumlarda kalırlar. 

Ayrıca düşüncelerini bir konuya veremezler, üstelik her şeyin doğrusunu bildiklerini ileri sürerler Başka birinin onlar kadar akıllı olabileceğine asla inanmazlar. 

Başkalarının duygu ve düşüncelerine aldırmazlar. Herkesten 'Kafasız', 'Yetersiz', diye söz ederler. Bu Kova tiplerinin de iyi fikirleri vardır kuşkusuz ama hoşa gitmeyen tavırları yüzünden kimse onları dinlemeyi istemez veya bu düşüncelere karşı çıkar.

Burcun kadını, için için erkek olmayı istemektedir. Kadın olmanın pek çok zararlı yönü olduğuna inanmaktadır. Bu yüzden de başarıya erişmek için sekten yararlanmaya yanaşmaz. Yıldız olabilmek için stüdyodaki yetkililerle ilişki kuran Kova kadınına fazla rastlanmaz. 

O, erkeklerle eşit, sayılmadığı için sinirlenir ve kafasızca hareket edebilir. Bozuk Kova tipi ister kadın ister erkek olsun, gerçekleri patavatsızca söyler. Bu yüzden de pek çok kişiyi rahatsız eder. 

Yayın farkına varmadan kırdığı potların aksine, kasıtlı olarak insanları üzmek için konuşurlar. Bunda da başarılı olurlar. Hassas kimseler bu sözleri unutmakta büyük güçlük çekerler.

Ancak pek azımız mükemmel sayılırız. Hepimizin olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Kova burcunda da durum böyledir. Onlardan biriyle tanışacak olursanız duygularınıza çok dikkat etmelisiniz.



0 yorum:

Popular Posts