16 Şubat 2012 Perşembe

Düzgün Bir Adamı Size Çekecek 7 Kalite Standardı


Her kadın erkekler tarafından beğenilmek ve çekici bulunmayı arzular ancak kayda değer ya da sıradışı diye niteleyebileceğimiz düzgün erkeklerin kadınlarda aradığı 7 standarttan habersiz olduklarından çoğu zaman hayal kırıklıkları yaşarlar. İyiler nedense hep daha önceden kapılmıştır. Bu gerçekten "şans" veya "tesadüf" olarak mı değerlendirilmeli?


Güzel, alımlı, bakımlı olmak elbette "bir" şeydir; ama "her" şey değildir ... Sadece buna güvendiği için ortada kalan yüzlerce kadın tanıyoruz. 7 milyar insan var ve onlar yalnız kalmayı başarıyorlar. 

Paki ama neden?

"Özel" sınıfında değerlendirdiğimiz erkekler; yani duyarlı, yeterince entelektüel, başarılı adamlar hayatlarının her anında gösterdikleri özeni ilişkilerinde de gösteriyorlar ve oldukça seçici, hatta müşkülpesent davranıyorlar. Bu adamları one night stand ve/veya üçüncü şahıslar, internet vesaire aracılığıyla tanısanız bile güzelliğiniz ya da istekli, sevecen davranmanız onları bağlamaya yetmiyor ve çoğu zaman ilişki diye adalandırılacak bir bağ bile kurulmadan elden uçuveriyorlar. Bu konudaki en büyük referansımız Sezen aksu ve Yıldız Tilbe şarkılarının yurdumuz dişilerince milyarlarla ifade edilebilecek sayılarda tüketilmesi ya da Demet Akalın'ın o sesiyle bir müzik kariyeri yapmış olabilmesidir.

Çok uzatmayalım bakın neleri ıskalıyorsunuz;

Kişilik; Gerçek "İç" Güzelliğiniz: Çok klişe mi geldi? Oysa değil ne yazık ki. Kimse mükemmel değil ama özeleştiri de şart; insanlara, hayvanlara, yaşadığınız çevreye gösterdiğiniz saygı ve sevginin niteliği ve miktarı en zor saklayabileceğiniz şey. Her gördüğü bebeği kucağına alıp "Ayyyy Canım!" şovları yapmakla sevgi dolu bir insan olunmuyor.

Birlikte geçirdiğiniz vakitlerde size servis veren garsona davranışınızdan, günlük hayattaki ilikilerinize dair anlattığınız enstantanelere dek yüzlerce açık verirsiniz. Biraz daha "iyi" bir insan olun mümkünse. Çünkü sizinle bir ömür geçirmesini isteyebileceğiniz bir erkeğe sunabileceğiniz en önemli güzellik "iç" güzelliğinizdir. Diğeri ne yazık ki geçici. Biraz ayılmak isteyenler Kathleen Turner ya da Brigitte Bardot resimlerini eski ve yeni olarak araştırıp baksınlar.

Mizah Duygusu: Bu konuda lafı çok uzatmayacağım; Şaklaban olmak ve Sense of Humor farklı şeyler. Bill Murray ya da Tina Fey gibi insan evlatlarının bahsettiği kavramlardan, espri anlayışlarından sizin de haberiniz olsun. Düzgün adamlar akşamları evde geviş getirip "Behzat Ç" seyretmiyorlar, Gülse Birsel ise Seinfeld'in kötü bir kopyasından başka bir şey değil. Kapiş?

Güvenilir Olun: Sadece güvenilir olmakla kalmayın bu konuda istikrarlı da olun. Kimse bir insanla belirli süreler geçirdikten sonra aynı yalanları yutmaz hele ki "zeki" bir adamdan bahsediyorsak. Sizin "Beyaz Yalan" dediğiniz şey bir başkası için "Affedilmez Hata!" olabilir bunu unutmayın.

İyi Bir Dinleyici Olun: Bu da çok uzun uzun anlatılacak bir konu değil. Şöyle örneklemek gerekirse; Hayatınızdaki adam iş yerinizdeki yellozun size soktuğu laftan daha önemli şeyler anlatacak olabilir o sırada. Anlatmıyorsa zaten siz onu bırakın. Dedikoducu erkek, erkek değildir.

Paragöz Olmayın: Hiç olmazsa öyle görünmeyin ve bu konuda kendinizi dizginleyin. Karşınızdaki adam ne kadar varlıklı olursa olsun en azından başlangıçta maddi konularda aranıza bir çizgi çekin. Günümüzde bir çok erkek arka ceplerinde sondaj çalışması yapan kadınlara karşı çok mesafeli ve hassas. Elbette pinti veya parazit tiplerden de uzak olmalısınız ama müteahhit kapatması gibi de davranmayın. Bedel ödetirseniz, bedelini ödersiniz; Er ya da geç...

Unutmayın mesele bir ömür geçirmekse erkekler de en az kadınlar kadar sevildiklerini hissetmeyi isterler. Paragöz görünürseniz, erkeğin size davranışını da bakışını da değiştirirsiniz.

Bağımsız ve Bağımlılıktan Uzak Olun: Özellikle aile, anne ve benzeri konularda bağımlı ve takıntılıysanız bunu aşın. Hatta iyisi mi bunu aşmadan bir ilişkiye başlamayın olası güzel bir birlikteliği de çöpe atmanız çok mümkün çünkü. Kendi hayatınız olmadan kendi ilişkiniz olmaz. Arkadaşların, annelerin, kardeşlerin katıldığı bir ilişkide son çok parlak da değildir, çok uzak da. Hayatınızdaki adamla sorunlarınız elbette ki olacaktır ancak seri katil, uyuşturucu bağımlısı, aranılan bir suçlu, alkolik veya sistematik bir biçimde aldatan bir habis değilse ketum olmalısınız. Tavsiyelerini aldığınız insanların da ilişki gurusu ve/veya terapisti olmadığını unutmayın. Ayrıca akıllı bir erkek sözcük kalıplarıyla ne kadar oynarsanız oynayın ileri sürdüğünüz argümanların "alıntı" olduğunu düşünce sistematiğinden çözecektir. Bu bir çok erkeği geri dönülmez bir şekilde soğutur.

Son olarak; İlişki bir istikamete girdikten sonra da başlardaki kadar bakımlı ve formda olun. Bu karşınızdaki insanı da formda ve ilgili tutar saatlerce çene çalmanın fayda etmediği aksaklıkları minicik bir dekolte kazası veya bir parfüm kolayca halleder. Gönderdiğiniz sinyaller her zaman sözcüklerden daha etkili olacaktır bunu hiç unutmayın...




2 yorum:

Adsız dedi ki...

bizim kadınlarda bunları aramak? blog sahibi dün doğdu herhalde?

Radical Media dedi ki...

Çok haksızlık olmuş... Çok mükemmel kadınlar var etrafımızda merak etmeyin!

Popular Posts