3 Ekim 2011 Pazartesi

Evlilik ve Ten Uyumu


Evlilikler, eşler bunun farkında olmasa da ten uyuşmazlığından dolayı sonlanıyor çoğu zaman. Peki ten uyuşmazlığı aşılabilir bir şey mi?

Ayrılık nedeni: Ten uyuşmazlığı

Başarısızlıkla sonuçlanan evliliklerin çoğunun nedeni,çiftler farkedemese de ten uyuşmazlığıdır aslında. Kadın ve erkek eğer yatakta hem bedenleriyle hem de duygularıyla kendilerini iyi hissetmeliler.Çünkü cinsel uyumla ruhsal uyumu birbirinden ayırmamız mümkün değildir. Düşünün bir kere... Gerilimli ve tartışmalı geçen bir günün gecesinde yaşanan sıcak ve tatmin edici anlar, bir gün önceki meseleyi tamamen unutturabilir, değil mi?

Uyumun vaat ettiği ödül: Orgazm

Bazen insanlar şu konuda yanılıyorlar: Ten uyumunu, birlikte ve aynı anda orgazm olmak olarak algılıyorlar. Kadının orgazm olamama sorununu direkt ten uyuşmazlığına bağlamak da yanlış. Çoğu kadının orgazma ulaşamaması, yetersiz cinsel deneyime sahip olmamasından kaynaklanıyor ne yazık ki... Şu bir gerçek ki eşler arasında ten uyumu söz konusuysa mükemmel orgazm anları kaçınılmaz oluyor.

Rutin seks hayatı

“Ten uyuşmazlığı” olarak adlandırılan, tarafların ya da sadece bir tarafın eşinin teninden haz almaması ya da hoşlanmaması durumu, aslında rutinin içinde kaybolmalarından ileri gelir. Bu durumda cinsel uyumu arayan çiftler, bunu da hesaplamalılar ve yeniliklere açık olmalılar.

Sevişme senaryonuzu değiştirin

Bir kadın ilişki boyunca hiçbir zaman orgazm deneyimi yaşamamışsa, ortada baş etmesi güç bir durum var demektir. Bu durumda erkek cinsel ilişkiyi yoluna koymak için insiyatifi eline almalıdır. Eğer bir kadın ilişkide sürekli olarak tatminsizlik sorunu yaşıyorsa, muhtemelen kadın erotik olarak uyarılmıyor demektir. İlişkideki en önemli ayaklardan biri, cinsel fedakarlıktır. Tensel uyum için, cinsel hayatınızda küçük değişiklikler yapmanız gerekir.

Ten uyuşmazlığı çözülebilir

Bir erkek, kendisiyle seks yapmak istemeyen karısını, artık kendisini sevmediği ya da soğuk bir kadın olduğu şeklinde suçlayabilir. Kadın, orgazm sorunu olmadığı halde kocasıyla eskisi gibi sık seks yapmak istemiyorsa, bu onun frijit olduğunu değil, cinsel yapılarının farklılığından dolayı kadının ten uyuşmazlığı sorunu yaşadığını gösterir.

Her ikisinin cinsel yapısı arasında bir çatışma var demektir. Ama merak etmeyin, uzlaşma yolu her zaman bulunur. Yani ten uyuşmazlığı aşılamaz bir sorun değildir. Tabii bu durumu bir takıntı haline getirmediğiniz ve trajediye dönüştürmediğiniz takdirde.

0 yorum:

Popular Posts