18 Ağustos 2011 Perşembe

Kadınların beden dili



İnsan var olduğu günden beri farkında olmadan beden dilini kullanıyor. Vücut hareketlerinin anlamları ve karşı tarafa hissettirdikleri arasındaki ilişki asırlar boyu insanoğlunun en çok merak ettiği sırlar arasında yer almıştır.

 Doğduğumuz günden beri kendimizi ifade etmek üzere yavaş yavaş ve emin adımlarla kullanmaya başladığımız beden dilini daha açık ve farkına vararak anlayabilmek sanıldığı kadar zor değil. İşte size bir kadının farkında olmadan kendini ele verdiği ve sizin kolaylıkla hakkınızda ne düşündüğünü, sizi isteyip istemediğini anlamanın püf noktaları:

  Size gözlerini açarak bakıyorsa: Bakışlar kadınları anlamanın en önemli ve en basit yolu. Bir kadın bir erkekten hoşlandığında gözbebekleri büyür ve erkek farkında olmadan bu bilgiyi doğru olarak yorumlar. Bu şekilde net bakışlar size olumlu karşılık verdiğinin ve bu ilgiden memnun olduğunun göstergesidir.

  Bilekler ve avuç içi: Açık avuçlar dürüstlük ve sadakat çağrıştırır. Normal iletişim halinde bir kadın ile konuşurken sadece ellerinin üstünü ve kollarını görürüz. Oysa karşı taraf size konuşurken bilek ya da avuç içini gösteriyor ise bu sizinle ilgilendiğini ve daha sıcak bir iletişim kurmak istediği mesajını veriyordur.

  Sizinle konuşurken bacaklarına dokunuyorsa: Bu tamamen dikkatinizi üzerine çekmek istediği anlamına gelir.

  Konuşurken göğsüne dokunuyorsa: Başlangıçta öyle gözükmese de bu hareketin annelik dürtüleri ile ilgisi var. Size sağlıklı bir çocuk doğurabileceğini kendi de farkında olmadan anlatmaya çalışıyor. Başını hafif yana eğiyorsa: İnsanların bir şeyle ilgilenmeye başladıklarında başlarını yana eğdiklerini ilk fark edenlerden biri Charles Darwin'di. Karşınızdaki kadının sakin, teslimiyetçi, boyun eğen bir duruş sergiliyor olması sizinle ilgilendiğini gösterir.

  Vücut hareketleri: Elinin devamlı ağzında olması, dudaklarını yemesi, saçlarıyla oynaması, daha uzun bakışlar, bir veya iki ellini birden kalçalarına koyma, ayak ve vücudun erkeğe çevrilmesi gibi hazırlık hareketlerini farkında olmadan kullanan kadınlar, iyi bir gözlemciye kendilerini kolayca ele verirler.

 Beş duyu organınızı daha da geliştirerek kadınları daha iyi anlayabilirsiniz. Beden dilini anlayabiliyor olmak sizi ilişkilerde her zaman avantajlı hale getirecektir.

0 yorum: