4 Ekim 2018 Perşembe

Afrodizyak nedir, hangi besinlerde bulunur?



Afrodizyağı, cinsel isteği artırıcı etkileri olan maddelerin genel adı olarak tarif edebiliriz. Peki hangi besinlerde afrodizyak bulunur?
HANGİ BESİNLER AFRODİZYAK ETKİLİDİR?
Badem: Çinko bakımından çok zengin olan badem testosteron seviyesinin yükselmesine ve cinselliğin kalitesinin artırılmasına yardımcıdır.
Kuşkonmaz: B vitamini açısından oldukça zengin olan kuşkonmaz, vücutta uykuyu ve orgazmı kontrol eden histamin salınımını artırır.
Avokado: Etken maddesi B vitamini olan avokado erkeklerin hormonal aktivite seviyesini yükseltirken, enerji ve dayanıklılığı da arttırır.
Brokoli: C vitamini açısından çok zengin olan brokoli, özellikle kadınlarda libidoyu arttırıcı bir sebze olarak bilinir.
Şili biberi: İçerdiği kapsaisin adlı kimyasal madde sayesinde şili biberi kalp atışlarını hızlandırır, vücutta endorfin salgılanmasını tetikler.
Çikolata: Çikolatanın etkin maddesi olan kakao, bir antioksidandır. Ayrıca içerdiği feniletlamin maddesi ile cinsellikten alınan hazzı yükseltir.
Karanfil tohumu: Bu bitkinin, hem kokusu hem de içerdiği kimyasallarla hem erkeğin hem de kadının cinsel istek oranında artış sağladığı, binlerce yıldır bilinen bir gerçektir.
Böğürtlen: Bu bitkinin suyunun libido arttırıcı kimyasallar barındırması yanında, şekerinden arındırılmış halde tüketilmesi de vücudun yağ yakmasına da yardımcı olur.
Yumurta: Protein ve B vitamini deposu olan yumurta hem libidoyu yükseltir hem de vücudun ihtiyacı olan enerjiyi arttırır.
Zencefil: Dolaşım sistemine oldukça faydası olan zencefilin bu sayede sağlıklı bir cinsel yaşama da oldukça olumlu yönde fayda sağladığı tespit edilmiştir.
Maka turpu: Türkiye’de çok fazla bilinmeyen bir turp türü olan Maka’nın anavatanı Peru’dur. Dünyada ‘Peru’nun Viagrası’ olarak bilinen bu turpun, cinsel aktivite sırasında vücudun ihtiyaç duyduğu dayanıklılık, direnç, enerji ve libidoda adeta patlama yaptığı söylenir.
Yulaf ezmesi: İçerdiği L-arginin adlı madde ile özellikle fiziksel kaynaklı iktidarsızlık tedavisine yardımcı olan yulaf ezmesinin, kadınlarda da klitorise kan toplanmasını hızlandırdığı düşünülüyor.

Popular Posts