19 Ekim 2011 Çarşamba

Bekar Kal, Kafan Rahat Etsin!


Uzun ve sıkıcı giriş cünleleri yerine, “neden bekar kalmalıyız” anafikri’ne odaklanıyor, zihinlerde kıvılcım çıkaracak tezimizi savunmaya başlıyoruz:
1- Saçını, sakalını “sen” istediğin zaman keser, istediğin t-shirt’ü istediğin kadar giyersin… İstediğin saatte evine girer-çıkar kimseye de hesap vermezsin.
2- Kalp dostu olmak için genç yaştasın! İstediğin kanalı & filmi, spor programını izle, istediğini istediğin kadar ye…

3- Kaynım, eltim, görümcem; bacanak, birader vs kavramları, çoluk çombalak kadınları, düğünleri hayatına sokmak mı istiyorsun.. Devam et!
4- Eline bira alıp maç izle, arkadaşlık sitelerine takıl, görmediğin arkadaşlarını ara, pazar kahvaltıları programla, maça git,  “eve kaçta dönecektik” kavramını hayatından çıkar, gitmediğin ülkelere git, maaşını – hayatını kendine harca..
5- “Biz demokrasi için Irak’tayız” yalanı ile planlanan ABD işgaline benzeyen bir olgu evlilik ve sonrası herkesin malumu:  o çok sevdiğin kadını bir imza ile daha mı çok seveceksin? Ne gereği var.. Otur oturduğun yerde.. Bakımlı sevgili mi, her sabah yanında uyanacak “pala” bir eş mi istediğin.
6- Her akşam tabldot mu açık büfe mi istersin? Bakmışsın, 3 ay hayatında kızıl saçlı bir bankacı çıtır var, gün gelir olgun kadın veya üniversiteli bir hatun… Bir sonraki bölümü bekleyen heyecanlı bir tv izleyicisi gibisin: “acaba hayatımda 2 ay sonra ne olacak”
7- “Ama ya çocuk” diyenlere de cevabımız var: “aksırıp tıksıran, sıçıp sıvayan, 18 saat ağlayan ve hayatının her anında senden bir şeyler isteyecek, en mahrem sırlarını patavatsızca sağa sola saçacak bir böcek, virüs mü istediğin” Kedi – köpek al! 3-5 yaşlı, dizinde bebe hoplatacak diye çekeceğin çileye değer mi?
8- Tayland’da bir tatil mi istediğin, çoluklu çocuklu – bol ev ödevli bir yaz tatili mi?
9- Evin mi var, satmışsın bir yunan adasına yerleşmişsin, bir tekne alıp açılmışsın vs.. 2 sene sonra sıkılmış hop dönmüşsün işe güce.. Nokta olmak nokta koymak mı istiyorsun hayatına?
10 – “Ama insan sevince eşiyle de bunları yapabilir” saflığında hayatını yaşayanlara da cevabımız var elbet: “kıçına giydiğin donun markasına kadar karışacaklar” bunun aksinin olacağını mı zannediyorsun… Arabana bir jant alamazsın, 2 arkadaşınla 1 saatten fazla oturamazsın.. Mütemadiyen izole ve karışılan bir hayat.. İstediğin kanalı bile dinleyemezsin arabada..
Risaleyi bitirirken, “ya belki evliliğin keyifli yanları da vardır” diye düşünüyor ve kendimi eleştirecek bir şeyler arıyorum.. Malesef bulamadım.. Hayatında asayiş sorunu olsun istiyorsan hiç ipleme bu yazdıklarımı..

0 yorum:

Popular Posts