30 Eylül 2011 Cuma

Gezilecek Yerler: Köyceğiz/Muğla


Köyceğiz Gölü: Suyu hafif tuzlu olan Köyceğiz Gölü harika bir doğaya sahiptir. Gölün fazla sularını Akdeniz’e taşıyan 12 km lik kanal sazlık ve bataklık alanlar yaratıyor. Burdaki su yollarında kano sporu ve tekne turları yapılıyor. Kazal deniz kaplumbağaların önemli yumurtlama yerlerinden İztuzu Kumsalı’nda Akdeniz’e açılıyor. Köyceğiz gölü ve Dalyan kanalı’nın oluşturduğu verimli bölge çok sayıda bitki türü barındırdığı için kuşlar bakımından da önem taşıyor. Göl etrafında 40 endemik bitki türü var. Bu bitki türlerinden iki tanesinin tek yaşam alanı Köyceğiz Gölü’dür.Bu sistemde yer alan Sülüngür Gölü de Nil kaplumbağası için önemli bir yumurtlama alanı. Su samuru’da bölgedeki önemli memeli türleri arasında bulunuyor. Çalışmalar gölün 112 kuş türüne ev sahipliği ettiğini ortaya çıkarıyor. Köyceğiz Göl’ündeki küçük adada görülen kalıntılar Cenevizliler döneminde inşa edilen hastaneye ait.

Sultaniye Kaplıcaları: Köyceğiz gölü’nün güney kıyısındaki kaplıcanın suları çeşitli hastalıkların tedavisinde yararlı oluyor. Kaplıcaya Dalyan’dan tekneyle gidilebildiği gibi Köyceğiz’den dolmuşla ulaşmak da mümkün. Kendi aracı ile gidenler Köyceğiz’den çıkıp Halitköy üzerinde Ekincik’e doğru giderken yolda Sultaniye Kaplıca’sının tabelasını görecekler. Köyceğiz, Dalyan ve Ekincik’den günübirlik dolmuş motorları ile de gidebilirsiniz. Tekne turlarının bazıları da kaplıcalara uğruyor ve mola veriyor. Turizm sezonunda kalabalık olan Sultaniye’den daha tenha olan Ilıca’ya ulaşmak için Sultaniye’den Horozlu’ya doğru 5 km daha gitmek gerekiyor.

 Ekincik: Doğal yat limanı olarak bilinen Ekincik Mavi yolculuğa katılanların uğrak yeri. Köyceğiz’e 40 km lik orman içi yolla bağlanan koyun en ünlü yanı kumsalı. Çadır kurmak yada karavanıyla gelmek isteyenler için Ekinoks Kamp ve Belediye Kamp alanı bulunuyor.

 Kulak Mesire Yeri: Kargıcak Çayı’nın göle döküldüğü yerde bulunan ve günlük ağaçlarıyla çevrili Kula’ta kamping yerleri var.

Köyceğiz Önemli Telefon Numaraları:

* Belediye 252-262 40 05

* Devlet Hast. 252-262 47 18

* Jandarma: 252-262 21 74

0 yorum:

Popular Posts