9 Temmuz 2011 Cumartesi

Geleceğe Dönüş II’den Günümüze Gerçek Olan Şeyler

Back to the Future II 1989′da gösterime girdiğinde, film icabı 2015′te kullanılan araç gereç teknoloji vs izleyenlere oldukçaçılgın gelmişti. Cep telefonun bile olmadığı, bilgisayarların, günümüze göre, emekleme çağında olduğu o günlerde filmde görünen müthiş teknolojik şeyler, sanki hiç yapılamayacak, imkansız hayal ürünleri gibiydi. Aradan 21 yıl geçti. O gün için oldukça uçuk kaçan birçok şeyi artık günlük hayatımızda kullanmamız sıradan hale geldi. İşte bunlardan bazılar:

3 boyutlu filmler


1989 için 3 boyutlu filmler oldukça heyecan verici ve ulaşılmazdı. O dönemden günümüze oldukça gelişen ve James Cameron’un Avatar’ıyla zirve yapan filmler artık oldukça sıradan şeyler. Bu sadece sinema için geçerli değil. Televizyon yayınlarını bile üç boyutlu izlememizi sağlayacak 3D televizyonlar Türkiye’de bile satılıyor.

Tablet bilgisayarlar


Emmet Brown elindeki taşıdığı küçük bilgisayarıyla hepimizi ağzı açık bırakmıştı. Şimdi tablet bilgisayarı olmayanı dövüyorlar.

Video konferans


Video konferans hadisesi de yıllar yılı millete çok uçuk gelmişti. Star Trek’te ve daha nice oldies bilim-kurgu’da sıkça gördüğümüz bu olay o yıllarda çok çok sıradışı ve imkan ötesi duruyordu. Şimdi şu yazıyı yazdığım şu dandik bilgisayarla bile video konferans hatta video gevezeliik yapılabiliyor ama ben yapmıyorum.

Dijital gazete


Belki şu an Back to the Future’daki gibi anlık güncellenebilen gazetelerimiz yok ama çok daha iyileri var. Senaryoyu yazanlar, gelecekte yaşayan bizlerin, o kadar gelişmiş cihazlara ek olarak bir de bu salak gazete görüntüleme cihazını taşıyacağımızı düşünmüş olmaları enteresan geliyor şimdi.

Kompost yakıt


Çöple çalışan zaman makineliğine terfi ettirilmiş DeLorean’ı görünce de çok şaşırmıştık, ne alaka falan demiştik. Şimdi çöplerini kompostlayıp biyoyakıt ya da gübre yapmayanı çok ayıplıyorlar hem de çok.

Uçabilen arabalar


Filmin başrolündeki kurgu araba uçan Delorean gönlümüzün en kral köşelerindeki yerini hala koruyor. Fakat 89′dan günümüze uçan araba yapma konusunda yaşanan gelişme hayret verici. Aslında şimdiye kadar kişisel uzay gemilerinin yapılmış olması gerekiyordu ama henüz Terrafugia denen bu gudik makineye gelebilmiş durmdayız.


Mart McFly’ın Nike’ı


Kendi kendini bağlamıyor ama en azından ona benziyor.


[Kaynak]



0 yorum:

Popular Posts